O nouă zi este un nou început

“Speranța este credința care ne ține de mână în întuneric.” – Geo

Începe ziua devreme. Gustă din răcoarea și puritatea dimineții. Încarcă-te cu vibrațiile pozitive alături de o cafea.


Mereu o nouă zi este un nou început, trăiește-o cu speranță, fară durerea și dezamagirea zilei de ieri. Trecutul este ca și un fluture. Dacă îl atingi prea mult nu va mai zbura niciodată. Speranța moare ultima. Strălucește cel mai puternic. Las-o să ardă în propria ei lumină, iar când simți că se stinge, schimbă-i becul. Găsește motive sa o menții. Mintea este un instrument magic. De vise și speranțe. Prin urmare, imagineaza-ți! Fii creativ și colorează-ți lumea în pigmentul tău preferat. Nimeni nu îți impune cum să vezi lucrurile. Trebuie să ajungi propriul tău artist preferat. Ai doar o pânză în față. Uneori greșești, poate din grabă și nu poți șterge. Dar poți acoperi cu o idee mult mai bună. Și această gafă poți să o transformi în artă. La fel este și în viața. Trece atât de repede, iar timpul este atât de prețios. Nu îl lăsa să plece în depărtare atunci când este frig, nu e o pasăre călatoare. Daca l-ai lăsat să zboare nu se va mai întoace niciodata de unde a plecat. Nici atunci când va fi cald.


Fericirea nu poate fi o alegere.


E normal și natural să avem stări diferite. Există totuși o limită pe care noi o putem controla. Mereu între răul mai mare și cel mai mic îl vom alege pe cel mic. Poți suferi luni, sau o poți face câteva zile. Gândirea pozitivă este cea care îți poate trasforma viața radical. Durerea sufletească te doboară. Nimic nu-ți mai pare că te ajută. Dar de ce să privești în jur daca te ai pe tine. Impune-ți! Chiar dacă pare imposibil. Când vei reuși să îți rezolvi singur greutățile, vei ieși din întuneric cu adevărat. Gândește-te atât de profund la probleme tale și la cât de marunte pot fi. Si cât de ușor pot fi despicate. Sau renunța din a mai gândi si elibereaza-ți mintea. Mergi într-o pădure. Deconectează-te de la cotidian pentru a putea să te conectezi la natură. La energia acesteia. Meditează. Ai atâtea lucruri pe care le poți face.


Închide-ți ochii. Concentrează-te pe respirația ta. Nu te gândi la nimic.


Nici la ce faci în acel timp. Este timpul să te conectezi la tine însuți. La mintea ta bulversată. Și subconștientul tău care scoate in eviența doar părțile negative. Îl putem cataloga ca pe un depozit de fotografii. Iar lumina este îndreptată mereu spre cele patetice și neclare. Acuma trebuie să scoatem în evidența cele reușite și clare. Sunt mai multe decat cele nereușite. Rabdare. Caută puțin prin ele și le vei decoperi. Privește-le. Și fii mândru de ele! Redescoperă și învață să te cunoști mai bine. Ești mult mai minunat/ă decât ai putea să crezi. Iar după toate acestea respiră cât de adânc poți și zâmbește.


Învață să trăiești. Să savurezi toate momentele vieții. Fie bune sau rele.


După o zi obositoare, pregăteste-ți ceaiul tău preferat. Ia o carte bună și ieși din lumea reală pentru câteva minute bune. E momentul tău de pace și liniște. Zămbește. Ai reușit și astăzi.

A consemnat: Lorena Moldovan/redactor-șef adj/ coordonator general al comisiei Generale „Solitudinea,,

Publicat: 26 Ianuarie 2020

Photo: Vlad Cătălin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.