NICOLAE ROȘU – CONCURS NAȚIONAL DE POEZIE „RADU CÂRNECI” – EDIȚIA A TREIA

Revista Arena literarã și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cãrții organizeazã în anuI 2020 a treia ediție a Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”, care va fi premers de un moment comemorativ „Radu Cârneci”, organizat de Editura „Betta” și revista „Arena literară”, pe 15 februarie, orele 10.30 la Casa Schiller din str. Batiștei nr.15 sector 1, București.   

Perioada de trimitere a poeziilor este 15 februarie-31 martie a.c.   

Festivitatea care va încheia Concursul va avea loc în zilele Salonului Internațional de carte „Bookfest-2020″ (finalul lunii mai), când se vor acorda premiile și se va lansa Antologia.   Concursul Național de Poezie „Radu Cârneci”, ediția 2020,   se va desfãșura în conformitate cu urmãtorul  

REGULAMENT  • Participarea este deschisã poeților de limbã românã, indiferent de vârstã și țara de rezidențã;

• Poeziile (inedite-care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spațiere la 1,15 , vor avea cel mult 5 pagini (5-10 poezii) și vor fi trimise într-un attach doc, prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com , începând cu data de 15 februarie 2020, orele 00:00, pânã la data de 31 martie 2020, orele 24:00.   

Tematica va fi: Anotimpurile.   • Într-un attach separat, autorul va trimite un scurt CV literar (de ½ pagină A 5, datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidențã, numãrul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust bust sau portret, obligatorie pentru cei care doresc ca textele sã le aparã în ANTOLOGIE. Se va preciza expres opțiunea fermã de a achiziționa (sau nu) ANTOLOGIA (2 ex.-70 lei, inclusiv trimiterea prin poștă, la domiciliu în România).

• După finalizarea selecției poeziilor ce vor fi incluse în antologie, autorii vor fi anunțați precizându-li-se termenul și modalitatea de plată.

• Jurizarea se va face în perioada 1 – 18 aprilie, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).  

• Rezultatele vor fi anunțate în revista „Arena literarã” nr. 17, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și în Grupul Arena literară, pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro , pe alte site-uri culturale.

• Se vor acorda diplome și:  – Premiul Special „Radu Cârneci”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100-150 pagini.   Premiile 1,2,3 constând în editarea gratuită a unui volum de poezii de 100-150 pagini în 100,.75 și respecti 50 exemplare;  trei mențiuni, constând în cărți oferirte de membrii A.D.E.P.C.   Cele mai bune poezii, pe lângă apariția în Antologia concursului vor fi publicate în numerele următoare ale Arenei literare și în alte publicații de cultură cu care colaborăm.   La propunerea juriului, cele mai valoroase 50 grupaje de poezii trimise pentru concurs, vor fi incluse într-o ANTOLOGIE.  

 Alte precizări:  Organizatorii pot decide neincluderea în antologie a participanților la concurs care nu doresc achiziționarea ei, indiferent de locul ocupat;  Premierea laureaților, care vor fi anunțați individual, și lansarea Antologiei, vor avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest-2020, cel mai probabil duminică, 31 mai, după orele 12.00.   Arena LiterarăA.D.E.P.C

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.